Voetverzorgingstips

Heeft u er wel eens bij stil gestaan wat uw voeten allemaal voor u doen en moeten doorstaan? Ze mogen daarom best wel wat meer aandacht krijgen dan de dagelijkse douchebeurt. Bovendien bevordert een beetje extra zorg een gezonde voet en een ontspannen gevoel. Met goede kousen, passende schoenen en regelmatig een scrub- en crèmebehandeling kunt u al veel problemen voorkomen.

Wat kunt u zelf doen?

– Was uw voeten dagelijks, liefst zonder zeep. (met het wassen van u lichaam staan uw voeten al automatisch in een bad met zeep)

– Droog uw voeten goed af, ook tussen de tenen. (dit is om eventuele schimmelinfecties te voorkomen)

– Gebruik een voetcrème om de huid soepel en in conditie te houden.

– Als u uw nagels wil knippen knip uw teennagels dan recht af en niet te kort en probeer de scherpe hoekjes licht te vijlen en niet te knippen, dit om ingroeien te voorkomen

  • Koop goed passende schoenen met voldoende ruimte voor de tenen. (u kunt het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de middag een goed tijdstip om ze te passen.
  • trek geen knellende kousen of sokken aan.

– Kies voor sokken van natuurlijk, absorberend materiaal als katoen of wol om zweet voeten of extreem droge voeten te voorkomen

– Trek elke dag een paar schone sokken aan, om schimmelinfecties te voorkomen

Koude voeten

Koude voeten zijn te voorkomen door geen strak schoeisel te dragen. deze knellen namelijk de voeten af en voorkomen een goede bloedsomloop. verder kun je uw voeten kort masseren of laten masseren om de bloedsomloop te stimuleren.

Loop met uw blote voeten door het zand!

In de zomer is het gezond om met uw blote voeten door het zand te lopen. U verwijdert zo de dode huidcellen op deze mannier krijg je als het ware een gratis scrub behandeling! verder worden bij het lopen door het zand al je spieren in je voet weer lekker in werking gezet.

Luister naar wat u voeten u vertellen

U hoeft niet met pijnlijke voeten te lopen sterker nog pijnlijk voeten zijn niet normaal. Voetproblemen zijn op te lossen door een pedicure, podotherapuit of huisarts. Deze mensen zullen er met een professioneel oog naar kijken dus kwel jezelf niet met pijnlijke voeten maar doe er wat aan.